miercuri, 4 noiembrie 2009

pui cu sos de vin


Ingrediente:
- carne de pui(~500 gr daca nu ma insel...2pulpe superioare,2 inferioare si un piept)
- 1 cana de vin rosu
- 1 cana de apa
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura rasa de pasta de tomate
- 300 gr ciuperci
-100 gr masline
- 1 ceapa mica
- sare , piper
-3 catei usturoi
- 50 gr unt

Mod de preparare:
Carnea de pui se lasa in apa ~ 30 min,la fel si ciupercile selasa in apa; apoi se pune la incin o tigaie si se adauga untul cand sa topit se pune carne sa se rumeneasca pe toate partile
dupa care se toarna vinul si apa si se lasa sa fiarba~ 50 min(la mine a fost pui de tara , daca e pui din comert fierbe mai putin ~30 min).
Intre timp se curata ciupercile si se taie felii.In alta tigaie se incinge un pic de unt se pun ciupercile si se lasa sa se prajeasca cu capac, amestecand din cand in cand, iar dupa ce a scazut apa care o lasa ele se adauga si ceapa tocata marunt.
Cand sunt gata ciupercile se adauga peste carne care este aproape gata se pun si maslinele , pasta de tomate se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba un pic.
Cand e gata se ia de pe foc de pune boiaua dulce usturoiul pisat, se amesteca sa se uniformizeze se mai lasa 10 min cu capac si gata:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog