vineri, 13 decembrie 2013

Tort de Sf. Nicolae

Reteta de blat am preluat-o de la Ramona's cake un blat foarte bun si ciocolatos la gust.







Ingrediente
blat
3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte
1 lingurita praf de copt

crema
300 frisca
250 ciocolata neagra

eu am dublat cantitatile pentru a obtine un tort mai inalt


Mod de preparare
Intr-un bol se pune cacao si se adauga apa clocotita se amesteca enegic apoi adaugam untul taiat bucati, amestecam pana cand se topeste apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 40 min sau pana cand faceti testul cu scobitoarea si ea iese curata. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul.
Crema. Se topete la bain mare ciocolata cu frisca apoi o dam la frigider peste noapte dupa care se bate cu mixerul bine.
Am decorat tortul cu ciocolata topita cu frisca si alune prajite nesarate date la robot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog