luni, 30 iulie 2012

Clatite in tigaia Fissler

Dupa cum va spuneam cu cateva postari in urma am fost invitata la CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI  fost norocoasa sa primesc tigaia Fissler, asa ca vreu sa multumesc  www.GatesteSanatos.ro. pentru aceasta. 
Sa va povestesc despre tigaie, sunt foarte incantata de rezultat si o recumand cu cea mai mare sinceritate, calitatea germana nu se dezminte, nu necesita sa o ungeti cu ulei, nu se lipesc clatitele si  sunt perfecte. In ziua cand am primit tigaia , cu toate ca era o cladura insuportabila, am pornit aragazul si am zis sa fac cateva,  ai tot promisesem sotului ca o sa fac clatite, asa ca nu am avut scapare:))nu de alta dar pofteam si eu la ceva bun...dar le-am facut atat de repede ca seara am mai facut o portie de clatite.





Ingrediente
-2 oua
-300 ml lapte
- un varf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri unt topit( se poate si fara)
-faina


umplutura
-gem de caise 




Mod de preparare


Aluat: se bat ouale cu un praf de sare si zaharul vanilat , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa. 
 Se lasa sa stea aluatul ~ 30 min dupa care se coc. 









O alta varinata ar fi sa umpleti clatitele cu braza de vaci
-500 gr varnza de vazi
-4 linguri de zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 gr stafide
-2 linguri de unt
-200 gr santana




Se amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat se aseaza cu lingura pe foaia de clatita( vezi poza) se pun stafidele si se impatureste. Se unge un vas de yena cu unt se pun clatitele si se dau la cuptor 10 min.  Se servesc cu smantana









Un comentariu:

  1. Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
    Pupici si multa bafta

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog